Ljus framtid för dataspelsbranschen

Den svenska dataspelsbranschen växer och frodas och har kommit att bli en utav de branscher som är stora i Sverige. De senaste åren har branschen utvecklats och man tror att framtiden kommer bli väldigt ljus.

kontor-arbetsplats-dator

Tidigare har vi skrivit om att dataspelsbranschen växer så det knakar och att den här sektorn har vuxit enormt mycket de senaste tio åren.

”Det senaste decenniet har denna sektor vuxit med runt hela 40 procent per år.” Läs mer.

Och även om det går riktigt bra nu, tror man på fortsatt tillväxt i framtiden. De på Dataspelsbranschen, som är en organisation inom området, tror att branschen kommer att växa ungefär 30 procent om året. Det är dock inte bara omsättningen man tror kommer att öka. Man tror även att andelen kvinnor i branschen kommer att öka eftersom den redan börjat göra det. Just nu är ungefär var femte spelutvecklare kvinna och även om det växer långsamt kommer förmodligen könsuppdelningen vara jämlik inom ett par år. För att få fler kvinnor att jobba med dataspel tror man att man måste satsa på att locka dem till sådana typer av utbildningar och lämna plats för dem.

Branschen växer i Malmö

Den stad som står för flest personer inom branschen och som har flest företag med hög omsättning är Stockholm, skriver Sydsvenskan. Men Malmö börjar komma ikapp och staden har allt fler företag i branschen. I artikeln kan man läsa att Malmös spelföretag gjorde en samlad vinst på över 40 miljoner kronor för ett par år sedan och detta gör just spelbranschen till en utav de större branscherna i staden.