Den stora spelvärlden

Det händer alltid mycket i spelvärlden det gör området roligt att rapportera om och utforska. Nyligen kunde vi till exempel läsa i Dagens Media att till exempel Lena Adelsohn Liljeroth nu går från politiken till spelvärlden. Om detta och mycket annat skriver vi om idag.

arkadhallMånga spelälskare njuter av fina erbjudanden, casino bonusar punkt nu är en av dessa, som helt enkelt är värt att kolla upp.

Från att ha varit kultur- och idrottsminister kommer nu Adelsohn Liljeroth att bli ordförande för Postkodlotteriets idrottsstiftelse, med främsta uppdrag att lyfta fram den sociala aspekten när det kommer till idrott. Sedan handlar Postkodlotteriet om just spel och lotteri, men denna verksamhet både omsätter och genererar mycket pengar. Även på Lotteriinspektionens nyhetssida kan man läsa om detta.

Spelbranschens etiska råd

Samtidigt kan vi läsa på SVT att spelbranschens etiska råd, som representerar alla spelbolag med tillstånd från Lotteriinspektionen och regeringen att bedriva spel i Sverige, att deras officiella åsikt är att det svenska spelmonopolet har haverat. Det handlar främst om hur spelmonopolet inte fungerar, eftersom det inte stoppar spelbolag utan tillstånd att erbjuda spel via internet. Dessutom är det mycket reklam för dessa spel, som lockar tusentals att spela. Och om man nu blockar reklam, hur går det då? Här kommer ett citat från artikeln, från Spelbranschens etiska råd:

 

Jag tycker att branschen måste ta ett ansvar för att ha en sund marknadsföring, det gäller att man har ordning och reda och branschen måste ta ett ansvar för att självsanera sig vad gäller den sunda marknadsföringen.